Бауыр қосылған қарақұмық ботқасы (салмасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қарақұмық жармасы 1/2 кесе, пісіруге арналған су 2/3 кесе, май 4 ас қасық, бауыр 300 г, пияз 2, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Жарманы сұрыптап, құрғақ табада қоңыр түске дейін қуырыңыз. Суды қайнатыңыз, оған қуырылған жарманы батырыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз. Бауырды өңдеңіз, тілімдерге кесіңіз және майға пісірілгенге дейін қуырыңыз (артық кептірмей). Ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пиязбен біріктіріп, майға, тұз бен бұрышқа қуырыңыз. Барлық өнімдерді біріктіріп, жақсылап араластырыңыз. Егер тартылған ет құрғақ болып шықса, оған аздап сүт немесе сорпа қосыңыз.