төс еті 800 г,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер күріш жармасы 1 стақан, лимон 1/2, сары май 50 г, ет сорпасы 4 стақан, бұрыш бұрышы, дәміне қарай тұз, ақжелкен шоғыры.
Сипаттамасы Дайындалған төс етін ет сорпасында пісіріңіз. Осы уақытта күрішті пісіріңіз: жарманы шайыңыз, сары маймен қызарғанша қуырыңыз (тікелей кастрюльде), 2 1/3 кесе су, тұз қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Сары майды дайын күрішке салып, араластырыңыз. Күрішті табаққа салыңыз, оның үстіне төс етінің кесектерін тілімдерге кесіңіз, үстіне аз мөлшерде сорпа құйыңыз, ақжелкенмен, лимон тілімдерімен безендіріңіз. Төсшекті суда да пісіруге болады, сонымен бірге оның дәмі нашарлайды. Күрішті сәбіз, мейіз, қара өрікпен пісіруге болады.