Асқабақта пісірілген бөденелер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер асқабақ 1 (2-3 кг), бөдене 4, ұнтақталған күріш 1 стақан, туралған жемістер 2 стақан, пияз 2-3, сары май 100 г, зәйтүн, ақжелкен көк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Піскен асқабақты жуыңыз және оның жоғарғы бөлігін кесіңіз. Кесілген бөлікті тастауға болмайды. Асқабақтан қасықпен тұқымдарды және целлюлозаның бір бөлігін толтырғышты орналастыру үшін алып тастаңыз. Дайындалған бөденелерді екіге бөліп, тұздап, қыздырылған сары майға қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз (2-3 минут). Ұсақталған пиязды сары майға қызарғанша қуырыңыз. Бұл тағамға арналған жемістер әр түрлі болуы мүмкін, жаңа піскен және кептірілген. Жаңа піскен жемістерді тілімдерге кесіңіз, кептіріңіз, жақсылап шайыңыз, ісінгенше суға салып қойыңыз. Алдымен дайындалған асқабаққа қуырылған пиязбен араластырылған қайнатылған күрішті, содан кейін қуырылған ет кесектерін салыңыз, үстіне жемістерді салыңыз, майдың бір бөлігін қосыңыз. Асқабақты кесілген ұшымен жабыңыз, оны сына тәрізді жұқа сәулелермен нығайтыңыз. Асқабақты маймен майлап, жақсы қыздырылған пеште пісіріңіз. Пісіру уақыты - 2-3 сағат.Дайын асқабақты табаққа салыңыз, шөптермен, зәйтүнмен безендіріңіз. Асқабақты асхана үстелінде жоғарыдан төменге қарай тілімдермен тікелей кескен дұрыс. Әр порцияға асқабақтың бір бөлігін, бөдененің жартысын, жеміс қосылған күрішті салыңыз.