Қуырылған кекіліктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 кекілік, сары май - 200 г, сүт - 0, 5 л, қаймақ - 200 мл, күріш - 200 г, ет сорпасы - 1л, шошқа майы - 150 г, ұн - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған кекілік ұшаларын жаңа піскен шошқа майының тілімдерімен орап, жіппен, тұзбен, бұрышпен байлап, бетін төмен қаратып, қыздырылған майы бар терең ыдысқа салып, пешке қуырыңыз. Ұшаны қуыру кезінде үстіне май құйыңыз. Жіптерді алып тастағаннан кейін дайын кекіліктерді алдымен ұзына бойына, екіге, содан кейін кесектерге кесіңіз. Кекіліктер қуырылған кастрюльге сүт құйыңыз, қайнатыңыз және сары маймен араластырылған ұнды салыңыз, жақсылап араластырыңыз, 15-20 минут қайнатыңыз, қаймақ қосып, бөліктерге кесілген кекіліктерге сүзіңіз. Жуылған күрішті кастрюльге қыздырылған сары майға аздап қуырыңыз, содан кейін оны ыстық сорпамен құйыңыз (күріштің бір өлшемі үшін - екі жарым өлшемді сорпа) және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қуырылған кекіліктерге күріш гарнирі мен тұздық беріледі.