Бауыр мен жержаңғақпен толтырылған күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Күркетауық - 4-4, 5 кг, күркетауық бауыры немесе басқа құс еті - 400 г, жержаңғақ - 300 г, ақ нан - 2 тілім, 2 жұмыртқа, өсімдік майы - 200 мл, 20 ірі саңырауқұлақ, пияз - 2 бас, рутабага - 1 кг, ұн - 1/2 ас қасық, май - 120 г, сорпа - 1л, күріш - 200 г, шарап - 1 стақан, нан үгіндісі - 30 г, эстрагон - 30 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш б.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған күркетауықты ас үй майлығымен құрғатып, екі қолыңызбен кеуде сүйегін абайлап алыңыз. Майдалап туралған пияз қосылған майға бұқтырылған бауырды сүтке малынған нанмен бірге ет тартқыштан өткізіп, эстрагон, тұз және бұрыш, қуырылған және ұнтақталған жержаңғақ және екі жұмыртқа қосып араластырыңыз. Алынған тартылған етпен күркетауықты толтырып, тігіңіз. Тұз себіңіз, пісіру парағына салыңыз, май құйыңыз және орташа қыздырылған пешке 2 сағатқа қойыңыз, мезгіл -мезгіл күркетауықты маймен майлаңыз. Дайын күркетауықты алып тастап, пісіру парағына шарап құйып, қайнатыңыз, содан кейін тұздықты сүзіп, суытып, майсыздандырыңыз және қайықта қызмет етіңіз. Тазартылған және жуылған шведтерді құрғатыңыз, текшелерге кесіңіз, нан үгіндісіне ораңыз, майға қуырыңыз, сорпаны құйыңыз (0, 5 л) және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Күрішті ет сорпасында (500 мл) пісіріп, жуылған және туралған саңырауқұлақтар мен пиязды маймен (70 г) қайнатыңыз. Дайын күркетауықты кесектерге кесіңіз (жіптерді алып тастаңыз), табаққа салыңыз және рутабага, күріш және саңырауқұлақтармен безендіріңіз.