Бауырмен толтырылған күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа мөлшердегі күркетауық, сиыр бауыры 400-500 г, бидай наны 5-6 дана, сүт 1/2 кесе, сары май 100 г, жұмыртқа 5, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Дайындалған күркетауықты жақсылап шайыңыз, құрғатыңыз және онымен сүртіңіз. Сиыр бауырын жуыңыз, кесектерге кесіңіз және тұз, бұрыш және ұсақталған лавр жапырағы қосылған сары майға аздап қуырыңыз. Қуырылған бауырды ет тартқыштан өткізіп, сүтке малынған нанмен араластырып, қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Қоспаға бір қасық еріген сары май, шикі жұмыртқа, дәміне қарай тұз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Күркетауықты осы массаға толтырып, оны тігіп, ішін жоғары қаратып, майланған пісірме табаққа салыңыз, оған 2-3 ас қасық су немесе сорпа құйып, алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Күркетауық аздап қызарған кезде отты азайтып, оны мезгіл-мезгіл пісіру парағында пайда болатын шырынмен құйыңыз. 1,5-2 сағаттан кейін тағам дайын болады. Қуырылған күркетауықты табаққа салыңыз, одан жіптерді алып тастаңыз, оны тартылған етпен, кез келген көкөніс гарнирімен және жаңа піскен көкөністермен жабыңыз.