Страсбург стиліндегі паштет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз бауыры - 400 г, пияз - 5 дана.(орташа өлшемді), бұзау еті - 400 г, 2 түйме саңырауқұлағы, 5 шикі жұмыртқа, тауық еті - 400 г, дәмдеуіштер, 200 г қара өрік. майлар (3 тең бөлікке бөлінген), шөптер, гарнирге арналған майонез.
Сипаттамасы Бауырды кесектерге кесіңіз, пияз қосылған сары майға қуырыңыз. Бөлшектерге кесілген бұзау етін де сары майға қызарғанша қуырыңыз. Ет қызарған кезде оның үстіне шикі жұмыртқаны босатып, қатып қалуына мүмкіндік беріңіз. Қуырылған бауырды, бұзау етін және қайнатылған саңырауқұлақтарды ет тартқыштан өткізіңіз. Дәмдеуіштерді (ұнтақталған бұрыш, уксо-сунели және т.б.), тұзды қосып жақсылап илеңіз. Қабаттарға терең ыдысқа салыңыз: бауыр қоспасы, туралған тауық еті және т.б. Еріген сары майды құйып, тоңазытқышқа салып, 12 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін қалыптан алыңыз, шөптермен және майонезбен безендіріңіз.