Саңырауқұлақтармен бұқтырылған бауыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер бұзау бауыры (сиыр еті) 800 г, қаймақ 1 стақан, пияз 2, кептірілген саңырауқұлақтар 5-6, қант 2 шай қасық, томат пюресі 1-2 ас қасық, сары май 50 г, ұн 1/2 кесе, тұз, ұнтақталған бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Бауырды кішкене тілімдерге кесіңіз (саусақтың қалыңдығы), тұз, бұрыш себіңіз, ұнға орап, сары майға қуырыңыз. Бұл жағдайда шанышқымен тескеннен кейін қуырылған бауырдың бір бөлігінен қызыл шырын бөлінуі керек. Саңырауқұлақтарды жібітіңіз, қайнатыңыз, майдалап тураңыз және туралған пиязбен бірге қуырыңыз. Бауырды саңырауқұлақтар мен пиязбен бірге сазды ыдыстарға салыңыз (кастрюльге салуға болады), әр ыдысқа 1/2 кесе саңырауқұлақ сорпасын, 1/2 кесе қаймақ, қасық томат пюресін құйып, бауыр дайын болғанға дейін қайнатыңыз. пеште 15-20 минут. Бауырға қырыққабат, маринадталған қияр, жаңа піскен салатқа қызмет етіңіз. Кәстрөлге қуырылған картоп кесектерін де салуға болады.