Тұздықтағы котлеттер - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 г сүйексіз сиыр еті, 100 г шошқа майы, 2-3 ас қасық. ас қасық су, 180 г жаңа немесе 30 г кептірілген саңырауқұлақтар, 1-2 пияз, 8 картоп, 100 г өсімдік немесе май, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: 3/4 кесе қаймақ, 50 г сары май, 1 ас қасық. ұн қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сиыр етін, шошқа майын кесектерге кесіңіз, ет тартқышта ұнтақтаңыз, тұз себіңіз, су құйыңыз және жақсылап араластырыңыз. Саңырауқұлақтарды жуыңыз, майдалап тураңыз және пиязбен бірге майға қуырыңыз. Пісірілген фарштан пирожныйлар жасау үшін. Саңырауқұлақтарды әр торттың ортасына пиязбен салыңыз, шарларды ораңыз, ұнға ораңыз және қуырыңыз. Картопты тілімдерге бөліп, қуырыңыз. Фрикаделькаларды табаға салыңыз, қуырылған картопты шетіне қойыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз және пеште пісіріңіз. Ыдыс пісірілген сол ыдыста қызмет етіңіз. Тұздық. Ұнды майсыз аздап кілегейге дейін қуырыңыз, ет, қаймақ, тұз салыңыз, араластырыңыз және қайнатыңыз.