Картоппен бұқтырылған саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер саңырауқұлақтар 400 г, картоп 4-5 түйнек, қаймақ 1/2 кесе, томат пюресі 1 ас қасық, сары май 2 ас қасық, пияз 1, тұз, бұрыш, лавр жапырағы дәміне қарай, аскөк жасыл.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз және қайнаған суға 5-6 минут салып қойыңыз. Содан кейін дуршлагқа тастаңыз және суды ағызыңыз. Саңырауқұлақтарды тілімдерге кесіңіз, терең табаға салыңыз, қаймақ құйыңыз. Сол табаға қызанақ пюресі, тұз, бұрыш, лавр жапырағын қосыңыз. Табаны орташа отқа және аздап (7-10 мин) қойыңыз. сөндіру. Картопты тазалаңыз, шайыңыз, тілімдерге кесіңіз, қуырыңыз, туралған қуырылған пиязбен араластырыңыз және саңырауқұлақтармен біріктіріңіз. Табаны қақпақпен жауып, барлық өнімдер дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз