Шампиньон соусымен бірге тосттар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шампиньондар - 300-350 г, сары май - 6 ас қасық. қасықтар, жұмыртқа - 3 дана., сүт -1 және 3/4 кесе, дәміне қарай тұз, қара бұрыш. Ескірген бидай наны - 400 г.
Сипаттамасы 4 порция үшін Ескірген бидай нанын қалыңдығы 1 см тілімдерге кесіңіз. Сүтке, ұрылған жұмыртқаға тез сіңіріп, қатты қыздырылған терең қуырғышта қуырыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, шайыңыз, тілімдерге кесіңіз және аздап тұздалған су мен сары май қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сарысын сүтпен шайқаңыз және саңырауқұлақтардың үстіне құйыңыз. Дәміне қарай тұз бен қара бұрыш қосыңыз. Баяу отта қоюланғанша пісіріңіз, үздіксіз араластырыңыз. Пештен алыңыз және қуырылған крутондарға құйыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз. Үгітілген ірімшікке себуге болады.