Жазғы ассорти салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызанақ - 500 г, жаңа піскен қияр - 500 г, жасыл салат - 1-2 түйір, тәтті бұрыш-2 түйір, өсімдік майы-5 ас қасық, лимон шырыны - 3 ас қасық, 1 түйір сарымсақ, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Піскен және жаңа піскен қызанақтарды жуыңыз, тілімдерге кесіңіз және тәж тәрізді салат ыдысының шетіне қойыңыз. Жаңа піскен қиярдың қабығын аршып, ұзынынан кесіңіз, тұқымдарды абайлап алып тастаңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз, тұз себіңіз де, елекке тастаңыз. Қиярды қызанақтың жанына сол тәжбен салыңыз. Салат ыдысының ортасына жуылған және туралған жасыл салат жапырақтарын салып, үстіне жіңішке туралған тәтті бұрыштарды салыңыз. Майды бұрыш, лимон шырыны мен тұзбен езілген сарымсақпен араластырып, таңғышты дайындаңыз, оны салаттың үстіне құйыңыз, үстіне жасыл ақжелкен мен аскөк себіңіз де, қызмет етіңіз.