Картоппен пісірілген көксерке
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г дайын филе) - 800 г картоп, 1 ас қасық. қасық ұн, 2 ас қасық. қасық крекер және 2-3 ас қасық. қасық май.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балықты жотаның бойымен ұзынынан кесіңіз, содан кейін көлденеңінен кесіңіз, тұз, бұрыш себіңіз де, кесектерді майланған терең табаға немесе қуыруға арналған табаға салыңыз. Балықтың үстіне кеспе түрінде туралған және суық сумен жуылған шикі картопты себіңіз. Табаның шетіне картоптың жұқа тілімдерін салыңыз. Мұның бәрін тұздап, ұнға себіңіз, содан кейін балық сорпасына немесе суға, ұсақталған крекерге құйып, еріген сары маймен себіңіз де, пешке салыңыз. Балық 20-35 минут пісіріледі (картоп қабатының қалыңдығына байланысты). Егер қуыру кезінде табадағы сорпа тез қайнап кетсе, оған аздап көбірек сорпа немесе қайнатылған су қосу керек. Кейде аздап қуырылған пияз қосылады, оны балықтың үстіне қойып, картоппен жабады. Қызмет көрсетер алдында балықты туралған ақжелкенге себіңіз. Балықпен бірге көкөністер мен жемістерден, жаңа піскен немесе маринадталған қиярдан және ашытылған қырыққабаттан жасалған жасыл салатты ұсынуға болады.