Саламис - балық сүбесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр. - балық филесі, 2 ас қасық. қасықтар - лимон шырыны, 2 ас қасық. қасықтар - өсімдік майы, 1 - пияз, 1 - сарымсақ қалампыры, 1 - стакан ақ шарап, 2 ас қасық. қасықтар - туралған шөптер, 250 гр. - жаңа қияр, 250 гр. - қызанақ, 2-3 бұршақ - тәтті паприка, тұз, қара бұрыш.
Сипаттамасы Балық филесін лимон шырыны мен тұзбен себіңіз. Табаға көрсетілген мөлшердегі өсімдік майының жартысын құйып, майдалап туралған пияз мен сарымсақты қуырыңыз, сосын балықты салып, шарап құйып, шөптерге себіңіз. Қақпақ астында 10-15 минут қайнатыңыз. Тәтті бұрыш түйіршіктерін жұқа сақиналарға кесіп, қалған өсімдік майына қуырыңыз. 10 минуттан кейін аршылған және тілімдерге кесілген қиярды, тағы 5 минуттан кейін қызанақтың жартысын қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Барлық көкөністер дайын болған кезде, оларды балықтың үстіне қойып, бәрін баяу отта қақпақ астында тағы 5 минут бірге сөндіріңіз. Ақ нанмен немесе картоппен ыстық күйінде қызмет етіңіз. 2 порцияға есептелген.