Каурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қой еті 260, мал майы 15, пияз 130, томат пюресі 20, немесе қызанақ 60, ұн 2, сірке суы (3%) 5, сарымсақ 3, шөптер 6, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Қойды кесектерге (әрқайсысы 20-25 г) турап, қуырылған табада қуырады, пиязды, сорпаны қосып, қақпақ астында бұқтырады. Содан кейін пюре қызанағын немесе нормаға сәйкес қызанақтың бір бөлігін салыңыз. 10 минуттан кейін сорпамен немесе қайнаған сумен сұйылтып, ұсақталған сарымсақ, қызанақ, бұрыш, туралған шөптер, тұзбен дәмдеңіз, тағы 5 минут қайнатыңыз, содан кейін кастрюльді пештің бүйіріне қойып, тағы 25-30 минут ұстаңыз. Қызмет көрсету кезінде туралған шөптерге себіңіз.