Ет қосылған жасыл лобио
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті (кесілген, жауырын) 220 немесе қой еті (төс еті) 260, жасыл бұршақ 210, пияз 40, жануар майы 15, сарымсақ 4, шөптер 10, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған сиыр немесе қой етін кесектерге (әрқайсысы 30-35 г) турап, тұз, бұрыш сеуіп, қақпақ астындағы қуырылған табада қуырады, туралған пиязды қосып, 15 минут қайнатады. Осыдан кейін аздап сорпа немесе қайнаған су құйылады, туралған жасыл бұршақтар салынады және дайын болғанға дейін қақпақпен бұқтырылады. Туралған жалбыз шөптерімен, кинза, ақжелкенмен, ұсақталған сарымсақпен, қара бұрышпен және тұзбен дәмдегеннен кейін лобио 5 минут қайнатылады, кастрюль пештің бүйіріне қойылады және 25-30 минут ұсталады.