Балыққа немесе етке арналған креол соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 пияз, 1 түйір тәтті бұрыш, 500 г қызанақ, 3-4 ұсақ туралған қара зәйтүн, тұз, бұрыш, 1 стақан ақ шарап, өсімдік майы.
Сипаттамасы Балыққа немесе етке арналған креол соусы (тағамдар: португалша) Қызанақтарды қайнаған суға салып, терісін алып тастаңыз. Содан кейін оларды сөндіріп, електен сүртіңіз. Өсімдік майын қыздырып, оған майдалап туралған пиязды және капсикум бұрышын салып, алынған томат пастасы мен туралған қара зәйтүнді қосып, баяу отта бұқтырыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, шарап қосыңыз. Тұздықты баяу отта қақпақ астында 10-15 минут қайнатыңыз.