Молдаван тіліндегі үйрек остропелі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 1 үйрек, өсімдік майы - 80 мл, ұн - 1/2 ас қасық, ұнтақталған қызыл - 1/2 шай қасық, томат пастасы - 1 ас қасық, сарымсақ - 30 г, сірке суы - 1 ас қасық, дәміне қарай жасыл ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген үйректі бөліктерге бөліп, тұз бен бұрыш қосып турап, ыстық майға (қатты отта) қуырып, бөлек ыдысқа салыңыз. Қуырудан қалған майға ұнды үнемдеңіз, майдалап туралған сарымсақты, томат пастасын, сірке суын, ұнтақталған қызыл бұрышты қосып, жылы сумен (3/4 л) сұйылтыңыз да, қуырылған үйректі тұздыққа салыңыз. Баяу отта шамамен 50 минут пісіріңіз. Майдалап туралған ақжелкенге себілген остропелге жылы гоминимен бірге қызмет етіңіз.