Кеспемен толтырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Үйрек - шамамен 3 кг, 3 шай қасық тұз, 3/4 шай қасық қара бұрыш, 1/2 шай қасық үгітілген сарымсақ, 3/4 кесе пияз, сақиналарға кесілген, 0,5 кг жаңа саңырауқұлақтар (немесе 150 г құрғақ), 4 ас қасық тауық майы, 2 ас қасық туралған жасыл ақжелкен, 3 кесе пісірілген кеспе, 2 жұмыртқа, 1 шай қасық қызыл бұрыш.
Сипаттамасы (тағамдар: Еврей) Үйректің іші мен сыртын екі шай қасық тұз, 1/2 шай қасық қара бұрыш, қызыл бұрыш, сарымсақпен сүртіңіз. Ішімдіктерді ет тартқыштан өткізіп, пиязды және майдалап туралған саңырауқұлақтарды тауық майына қуырыңыз, туралған ішімдіктерді қосып, тағы 5 минут қуырыңыз. Оттан алыңыз, ақжелкенді, кеспені, ұсақталған жұмыртқаны және қалған тұз бен бұрышты араластырыңыз, ақырын араластырыңыз және үйректі осы қоспамен толтырыңыз. Саңылауды тігіп, үйректі қаз қазатын ыдысқа салыңыз да, пеште орташа отта 2,5 сағат қуырыңыз (толық дайын болғанға дейін). Қуыру кезінде үйректі екі рет айналдырыңыз. Егер сіз құрғақ саңырауқұлақтарды қолдансаңыз, оларды алдын ала аз мөлшерде суға қайнатыңыз (шамамен бір сағат пісіріңіз).