Шампиньон қосылған бәліштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Қамырдың 4 порциясы үшін: ұн - 2 кесе, май немесе маргарин - 100 г, жұмыртқа - 1 дана, қаймақ - 3 ас қасық. қасықтар, ас содасы - 3/4 шай қасық, тұз - 0,5 шай қасық, су - 0,5 кесе.
Сипаттамасы Салмасы: жаңа піскен шампиньондар - 400 г. немесе консервіленген - 200 г, сары май - 1 ас қасық. қасық, жұмыртқа - 1 дана., қаймақ - 1 ас қасық. қасық, пияз -1 дана, дәміне қарай тұз, бұрыш. Ұнды ас содасы мен тұзбен араластырып, бірте-бірте маргарин немесе сары май мен суды қосып, гестоны илеп, пышақпен турап, суықта 30 минутқа қоямыз. Жаңа саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, тураңыз және ет тартқыштан өткізіңіз. Майға қуырылған пиязды, қаймақты, дәмдеуіштерді және майдалап туралған тік жұмыртқаны қосыңыз. қамырды қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайып, салмасын жайып, кішкене пирогтар жасаңыз. Оларды пешке салмас бұрын, жұмыртқамен майлаңыз, қатты отта пісіріңіз. Бәліштерді ашытқыдан, қатпарлы қамырдан және қысқа қамырдан пісіруге болады.