Жаңғақ қосылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: Жұмыртқа - 2 дана. Қаймақ немесе қою қаймақ - 1/2 кесе. Қант - 1 кесе. Сода - 1/4 шай қасық. Лимон қышқылы - 1/4 шай қасық. Ұн - 2 кесе. Грек жаңғағы - 1/2 кесе. Бір шымшым тұз.
Сипаттамасы Кілегейге: Сары май - 200 гр. Сүт - 1 стақан. Қант - 1 кесе. Жұмыртқа - 1 дана. Қант ұнтағы - 1/2 кесе. Ванильді қант дәміне қарай. Жұмыртқаны түйіршіктелген қантпен жақсылап езіп, қаймақ, тұз, лимон қышқылы, сода қосыңыз. Ұнды қосып, қамыр илеңіз. Оны біркелкі қабатқа жақсы майланған табаға салыңыз да, пеште - 200с температурада 20-25 минут пісіріңіз. Пісірілген тортты суытыңыз, содан кейін ұзынынан екі бөлікке кесіңіз. Үстіңгі бөлігін ұсақтап тураңыз да, ұсақталған жаңғақтармен араластырыңыз. Кремді дайындау үшін: Жұмыртқаны түйіршіктелген қанттың 1/3 бөлігімен шайқаңыз, қалған қантты сүтке салып, қайнағанша пісіріңіз. Шамамен 1/2 кесе ыстық сүтті шайқалған жұмыртқаға бір уақытта бір шай қасықтан құйыңыз, содан кейін барлық қоспаны қалған ыстық сүтке құйып, араластыра отырып, қайнатыңыз. Қоспаны салқындату үшін. Жұмсартылған сары майды қант ұнтағымен сүртіңіз де, біртіндеп дайындалған қоспаға құйыңыз, кілегейді шайқаңыз. Пісірілген тортты кремнің бір бөлігімен жабыңыз, содан кейін жаңғақ пен қайтадан кілегеймен жабыңыз. Безендіріңіз, салқын жерге қойыңыз.