Мерекелік торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Құрамы: қант - 2 кесе, жұмыртқа - 6 дана, қаймақ - 2 кесе, какао - 3 шай қасық, ұн - 2 кесе, жаңғақтар - 1 кесе, мейіз - 1 кесе, сода - 1 шай қасық, май - 350 г., Қоюландырылған сүт - 7 ас қасық, апельсин немесе лимон шырыны - 2 ас қасық, коньяк немесе ликер - 1 ас қасық.
Сипаттамасы Дайындау: Жұмыртқаны қантпен сүртіңіз, қаймақ, какао қосыңыз. Жаңғақтарды ұсақтап, аздап қуырыңыз, мейізді жақсылап шайыңыз және бумен пісіріңіз. Осылайша дайындалған жаңғақтар мен мейізді қамырға салыңыз, сірке суына сөндірілген сода мен ұнды қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз. Алынған қамырды екі бөлікке бөліп, екі тортты пісіріңіз. Кремді дайындау үшін жұмсартылған майды 5 минут шайқаңыз, біртіндеп қоюландырылған сүтті қосыңыз, содан кейін тағы 15-20 минут шайқаңыз. Кремге жағымды хош иіс беру үшін апельсин немесе лимон шырынын, коньяк, ликер қосуға болады. Дайын кремнің үлпілдек болғаны жөн. Пісірілген торттарды кілегеймен қанықтырыңыз, үстіңгі тортты және торттың бүйірлерін кілегеймен жағыңыз. Тортты жаңғақтармен, жемістермен, кокос жаңғағымен безендіріңіз.