Сүзбеден жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 150 г ұн, 150 г сары май, 2 ас қасық. қант қасықтары, 1 шай қасық қаймақ, 1 сарысы. Бұл өнімдер қамырды дайындауға арналған. Салма үшін: 10 жұмыртқа, 1 1/2 кесе қант, 300 г сары май, 1/2 кесе ұн, 1 кг сүзбе, 2 ас қасық. тұқымсыз мейіз қасықтары, бір орташа лимоннан лимон қабығы, 2 ас қасық. лимон немесе апельсин қантталған жемістердің қасықтары.
Сипаттамасы Ұнды ыдысқа қантпен араластырыңыз, сары майды бір бөлікке салыңыз да, сары май жармасы алынғанша шайқаңыз. Қаймақпен араластырылған 1/2 шай қасық тұз қосылған 1 сарысын қосып, қамырды тез илеп, тоңазытқышқа 30 минутқа қоямыз. Сүзбені ет тартқышы арқылы бұраңыз. Сары майды жақсылап сүртіңіз де, сүртуді жалғастыра отырып, біртіндеп 10 сарысын, қант пен сүзбені қосыңыз. Араластыру. Үстіне майдалап туралған лимон қабығын, мейізді, ұнды, майдалап туралған қантталған жемістерді салыңыз, тығыз массаға шайқалған ақуыздарды салыңыз. Барлығын абайлап араластырыңыз. Салқындатылған қамырды маргаринмен майланған терең пісірме табаққа жайыңыз, қамырдың үстіне барлық салманы салыңыз, оны пышақпен тегістеңіз және 200 вт температурада пешке салыңыз, 40 минут пісіріңіз, Салқындатылған тортты табаққа салыңыз. және гауһар тастарға немесе төртбұрыштарға кесіңіз.