Жаңғақ көбелегі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 160 г жаңғақ дәндері, 60 г сары май, 0,5 ас қасық. премиум ұн, 1 стакан қант, 2 стакан сүт, 4 жұмыртқа, 1 лимон қабығы, 1 ас қасық.л ұсақ нан үгіндісі.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп, сары майға аздап үнемдеңіз. Қайнатылған сүтті ұнға жұқа ағынмен құйып, барлық уақытта араластырыңыз. Кептірілген туралған грек жаңғағын, лимон қабығын, қантпен жақсылап езілген сарысын және қалың көбікке шайқалған белки қосыңыз. Дайындалған массаны төменнен жоғары қарай ақырын араластырыңыз, майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз. Пішінді ыстық суы бар кастрюльге салыңыз да, қыздырылған пешке жарты сағатқа қойыңыз. Бабкаға салқындатылған кілегей қосылған кілегей беріледі.