"Шалғын" бисквитті торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер салма:250 г кр. қарақат, 1 лимон, 40 г кокос үлпегі, 80 г қант, 4 жұмыртқа, 4 стакан йогурт (әрқайсысы 125 г), 80 г ұн, 500 г киви, 1 пакет жеміс. торттарды құюға арналған желе, 1\2 л ақ шарап.
Сипаттамасы 12 порция 360 ккал Дайындау: 60 мин. Пісіру: 40 мин. Қамыр: 150 г ұн, 120 г қара өрік. сары май, 50 г ұнтақталған орман майы, 50 г қант, 2 ас қасық. л қаймақ, 1 жұмыртқа. Безендіру: 1\8 л кілегей, ванилин. Қамыр: Еленген ұнды жаңғақтармен, үгітілген сары маймен, қантпен, жұмыртқамен және қаймақпен араластырыңыз. Қамыр илеңіз. Пісіруге арналған табақты (диаметрі 26 см) маймен майлап, қамырды диаметрі 30 см шеңберге жайып, шеттерін 4 см көтеріп, қалыпқа салыңыз. салмасы: Кокос жаңғағын 1 ас қасықпен аздап қуырыңыз. л қантты қызарғанша. Қамырдың үстіне құйыңыз. Қарақатты үстіне жайыңыз. Бөлек, сарысын қалған қантпен жеңіл, қалың крем алынғанша шайқаңыз, біртіндеп йогурт, 1\2 лимон шырынын және лимонның 2 -ші жартысының үгітілген қабығын қосыңыз. Соңында шайқалған белки абайлап енгізіңіз. Йогурт массасын жидектердің үстіне біркелкі таратыңыз. Тортты шамамен пісіріңіз. 40 мин. алдын ала қыздырылған пеште t=200 С дейін. Кивиді тазалаңыз, жұқа тілімдерге кесіңіз. Ақ шарапты қосу арқылы желе дайындаңыз. Декорация: Тортты сәл салқындатыңыз, қалыптан алыңыз. Торт ақырында салқындағаннан кейін оны кивимен безендіріңіз. Желеді үстіне жайыңыз. Кремді ванилинмен бірге шайқаңыз. Кондитерлік шприцті кілегеймен толтырыңыз және торттың шеттерін кішкене кілегей раушандарымен безендіріңіз. R. S. Сарысын шайқаған кезде, жұмсақтық үшін бір шымшым тұз қосуға болады. Қант қосылған сарысы жылы бөлмеде тезірек шайқалады.