Өрік торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қысқа қамырдан жасалған торт: 250 г ұнды қопсытқышпен (1/2 шай қасық) және қант ұнтағымен (50 г) електен өткізіңіз. 100 г майды ұсақтап тураңыз, жұмыртқа мен ұн массасымен араластырыңыз. Қамырды пластикке орап, тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қамырды ұн себілген бетке қалыңдығы 1 см етіп жайып, сары маймен майланған және ұн себілген қалыпқа (диаметрі 26 см) саламыз. Бүйір жағын пішіндеңіз. Қамырды "Соқыр" әдіспен пісіріңіз. Ол үшін оны арнайы қағазбен жауып, үстіне құрғақ бұршақ құйыңыз. Қамырды 15 минут пісіріңіз. жақсы қыздырылған пеште, содан кейін қағаз бен бұршақты төгіп тастаңыз. Кілегей. 1/2 л сүтті қайнатыңыз, 3 сарысын 50 г қантпен, 50 г жұмсартылған сары маймен, 75 г еленген ұнмен және ванильді қант пакетімен араластырыңыз, қайнаған сүтті құйыңыз, кремді шайқаңыз және 40 г өрік ликерімен хош иістендіріңіз. . Салқындатыңыз, қажет болған жағдайда араластырыңыз. Толтыру. 750 г өрікті екіге бөліп, тұқымын алып тастаңыз. Тортты кілегеймен жағыңыз, үстіне өріктің жартысын салыңыз. Тортты 40 минут пісіріңіз. пеште. Дайын тортты қантпен себіңіз.