Шабдалы торттары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр. Қамырды 250 г ұннан, 100 г сары майдан немесе үлпектерге туралған маргариннен, 50 г балдан, 1 жұмыртқадан, 1/2 шай қасықтан илеңіз. даршын. Қамырды пластикке орап, тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Қамырды ұн себілген бетке жайып, содан кейін сары маймен майланған және ұн себілген қалыптарға (диаметрі 8 см) саламыз. Қамырды шанышқымен тесіңіз. Толтыру. Шабдалыды (8 дана) ыстық суға батырыңыз, қабығы мен тұқымын алыңыз. Шабдалылардың жартысын желдеткішпен кесіңіз. Әр тортты шабдалының екі жартысымен және бірнеше жуылған қарақат жидектерімен безендіріңіз. Толтыру: 3 жұмыртқаны, 200 г кілегейді 50 г қантпен араластырыңыз, торттардың үстіне осы қоспаны құйыңыз, оларды алдын ала қыздырылған пешке салыңыз, шамамен 20-25 минут пісіріңіз.