Құлпынаймен қайнатылған кішкентайлар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр. 15 г жаңа ашытқыны 5 ас қасықта ерітіңіз. қасық сүт, 250 г ұнды ыдысқа електен өткізіңіз. Миксердің көмегімен ұнға ерітілген ашытқы, 50 г жұмсартылған сары май немесе маргарин, 1 шай қасық қант, бір шымшым тұз және 3 жұмыртқа қосып, қамыр илеңіз. Қамырды сүлгімен жауып, 20 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін қамырды қайтадан илеп, еріген сары маймен майланған және ұн себілген кішкене қалыптарды (диаметрі 8 см) көлемнің 2/3 бөлігімен толтырыңыз. Қамырды тағы 15 минутқа қалдырыңыз, содан кейін пеште пісіріңіз. Шәрбат. 1/8 л су, 80 г қант, 8 г ванильді қант алыңыз, қайнатыңыз. Торттарды қалыптардан алып тастаңыз және сироппен әлі жылы күйде жібітіңіз. Кілегей. 1/4 литр қайнатыңыз. сүт. 2 сарысы, 25 г қант, 50 г ұн және 20 г сары майды араластырыңыз. Үстіне ыстық сүт құйып, шайқаңыз. Массаны қайтадан кастрюльге құйыңыз және араластыра отырып, 1 минут баяу отта пісіріңіз. Аздап суытып, 4 шай қасық роммен дәмдеңіз. Торттарды салқындатылған креммен толтырыңыз. Құлпынайларды үстіне жайыңыз.