Тұшпара қосылған көкжидек пен құлпынайдан жасалған тәтті сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұшпара үшін 100 г көкжидек, 50 г құлпынай, 1 стакан ұн, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. сүт қасықтары, 3 шай қасық қант, 1/4 шай қасық тұз. 350 г көкжидек, 150 г құлпынай, 4 ас қасық. қант қасықтары, 1 ас қасық. крахмал қасық, 7 стакан су, 4 г. лимон қышқылы. Суы бар кастрюльге қант құйыңыз, қайнатыңыз, жуылған көкжидектерді салыңыз, крахмал қосыңыз, қайтадан қайнатыңыз, пештен алыңыз, сәл салқындатыңыз, жақсылап жуылған құлпынай, лимон қышқылын салыңыз. Тұшпара. Ұнға тұз, 1 шай қасық қант, жұмыртқа, сүт қосыңыз. Қамырды жақсылап илеңіз және 20-30 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін қамырды жұқа шырынға жайыңыз, дөңгелектерді металл ойықпен немесе шыныаяқпен кесіңіз. Көкжидек пен құлпынайды қантпен араластырыңыз, аздап қайнатыңыз. Бұл толтырумен тұшпара жасаңыз, суға қайнатыңыз және бөлек қызмет етіңіз.