Қара қарақат пен сүзбе тұшпарасынан жасалған сорпа.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы Қара қарақат 200 г Қант 4 ас қасық. л Крахмал 1/2 ас қасық. л Су Тұшпара үшін 3 кесе: Сүзбе 150 г Жұмыртқа 2 дана Қант 4 шай қасық Ұн 3 ас қасық. л Қара қарақатты шайыңыз, ағаш қасықпен езіңіз, шырынын сығыңыз. Сығымдарды кастрюльге салыңыз, үстіне суық су құйыңыз және қайнатыңыз. Електен сүзіп алыңыз. Аналық безде оны қайнатқаннан кейін суық суға сұйылтылған қант пен крахмал қосыңыз. Қайнатыңыз, оттан алыңыз, сығылған шырынды құйыңыз және салқындатыңыз. Сүзбені ұнтақтаңыз, жұмыртқа, қант, ұн қосыңыз, жақсылап араластырыңыз. Алынған қамырдан кішкене тұшпара пішінін жасап, оларды тұзды суға қайнатыңыз. Тұшпара қалқып шыққан кезде, оларды саңылаулы қасықпен табаққа шығарып, суытыңыз. Қызмет көрсетер алдында тұшпараның үстіне сорпа құйыңыз.