"Аня" сұлы печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 ас қасық. сұлы үлпектері, 12 л. ұн, 3/4 ас қасық. қант, 100 г сары май, 2 жұмыртқа, 1/2 ас қасық. жаңғақтар, 1 г ванильді қант (немесе 1 лимон немесе 1 апельсин қабығы). 1 ас қасық. л. ликер. Сары май + қант + дәмдеуіштерді ағаш кастрюльге ағаш қасықпен ағарғанша сүртіңіз де, ысқылап жұмыртқаның үстіне біртіндеп шайқаңыз. Қант дәндері жоғалған кезде сұлы қосыңыз. үлпектер, оларды бидай ұны мен майдалап туралған, аздап қуырылған жаңғақтармен араластырғаннан кейін (жержаңғақ қолдануға болады). Қамырды араластырып, шай қасықпен алыңыз да, екіншісін маймен майланған және ұн себілген пісіру парағына итеріңіз. 15-20 минут пісіріңіз. 170-200"С кезінде. Пышақпен абайлап алыңыз.