Алмадағы тоқаштар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порцияға қажет: 350 г ұн, 1 пакет құрғақ ашытқы (7 г), 4 ас қасық. л қант, тұз, даршын пышағының ұшында, 5 ас қасық. л сары май, шамамен 1/4 сүт, 2 алма Дайындау әдісі 1. Ұнды ашытқымен, 3 ас қасықпен ыдысқа араластырыңыз. л түйіршіктелген қант, тұз және даршын. 2. 1/8 л сүтті 3 ас қасықпен қыздырыңыз. л сары май және ыдысқа құйыңыз. 3. Қамырды біртекті консистенцияға дейін илеңіз 4. Тостағанды жауып, қамырды сыйғызу үшін жылы жерге 25 минутқа қойыңыз. 5. Тазартылған алмаларды тілімдерге бөліп, өзегін алыңыз. 6. Керамикалық ыдыстардың түбіне жайыңыз, қалған қантқа себіңіз, қалған сүтті құйыңыз. 7. Қамырды ұн себілген үстелге илеңіз, "Шұжықтардың" пішінін беріңіз және 12 бөлікке кесіңіз. Шарлар түрінде пішіндеңіз және алмаға салыңыз. 8. Қалған сары майды қыздырып, шарларды майлаңыз. 9. Керамикалық ыдыстарды қақпағы жоқ суық пешке салыңыз. 220 градус температурада пісіріңіз. алтын қоңырға дейін шамамен 60 минут. Қант ұнтағына себілген түрде қызмет етіңіз. Мұндай тоқаштар көптеген жемістермен жақсы үйлеседі. Сіз алмұрт немесе кез келген жидектерді ала аласыз.