Вена
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Талап етіледі: тест үшін: 10 жұмыртқа, 1/2 л сүт, 100 г сары май, 100 г маргарин, 1 кг ұн, 4 ас қасық. күнбағыс майының қасықтары, 2 ас қасық. қант, 1/2 л қаймақ, 100 г ашытқы, глазурь үшін: 4 ас қасық. сүт қасықтары, 1/2 ас қасық. қант. Дайындау тәсілі. Сарысын қантпен шайқаңыз. Маргаринді сары маймен бірге ерітіңіз. Кәстрөлді алыңыз, ішін өсімдік майымен майлаңыз, оған еріген сары майды құйыңыз, жас жылытыңыз, сарысын қантпен шайқаңыз, аздап тұздап, біртіндеп ұн қосыңыз, қатты емес қамыр илеңіз. Сүтте сұйылтылған өсімдік майы мен ашытқыны қосыңыз. Қамырды илеңіз ұн қосып, ол қолдан артта қалғанша. Содан кейін қаймақ пен тағы біраз ұн қосып, қайтадан илеңіз. Қамырды 2-3 сағатқа қалдырыңыз. Қамыр көтерілгеннен кейін, шайқалған белки қосып, қайтадан көтеріңіз. Глазурьді торттардың өзі дайын болғаннан кейін ғана пісіру керек, себебі ол тез қатып қалады (10-15 минут ішінде). Глазурьді дайындау үшін қантты қайнаған сүтке құйып, 7-10 минут қайнатыңыз.