Алаңқай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 2 ас қасық. сүт, 100 г ашытқы, 1 кг ұн, 7 жұмыртқа, 300 г май, 200 г мейіз, 2 ас қасық. дәміне қарай қант, бадам. Дайындау тәсілі. Сүтті, ашытқыны, ұнның жартысын алыңыз, қамырды көтеріңіз, қалғанын салып илеңіз. Жақсылап илеңіз. Егер қамыр қолыңыздан артта қалса, оған шайқалған белки мен мейізді салып, қайтадан илеңіз де, қалған ұнды қосып, көтеріліп, пирожныйлар жасаңыз. Олар көтерілген кезде оларды жұмыртқамен майлап, үгітілген бадам себіңіз де, пешке салыңыз. Дайын пирожныйларға қант ұнтағын себіңіз