Қаймақ қосылған баба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Талап етіледі: 200 г сары май, 1 ас қасық. қант, 1 ас қасық. қаймақ, 50 г ұнтақ, 100 г бадам, 700 г ұн, 2-ас қасық. қалыпқа арналған өсімдік майы. Дайындау тәсілі. Еріген сары май, қант, қаймақ, жылы суда сұйылтылған майлар, бадам, ұнды араластырыңыз. Қамырды қолыңыздан және ыдыс-аяқтан артта қалғанша илеңіз. Қамырды жылы жерге қойып, 3 сағатқа көтерілуге қалдырыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оны майланған қалыптарға құйып, тағы бір рет көтеріңіз. Содан кейін бабаны орташа температурада 50- 60 минут пісіріңіз.