Төбешік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 кг ұн, 1 ас қасық. кілегей, 400 г май, 5 жұмыртқа, 1 ас қасық. қант, 1 шай қасық. тұз, 100 г мейіз, 2 ас қасық. өсімдік майы. Дайындау тәсілі. Ұнның жалпы мөлшерінің жартысын алыңыз, кесеге електен өткізіп, 1 стакан ыстық кілегеймен қайнатыңыз, араластырыңыз және суытыңыз. Содан кейін кілегейде сұйылтылған ашытқыны ұнға құйып, қамырды илеңіз. Қамырды жылы жерге 2 сағатқа қойыңыз. Ол көтерілген кезде оған қантпен езілген сарысын, еріген сары майды, ұнның қалған бөлігін, тұзды, мейізді салып, қамырды қолынан ұстай бастағанша илеңіз. Қамырды жылы жерде 2 сағатқа көтеру үшін қойыңыз. Қамыр көтерілгеннен кейін оны майланған және ұн себілген қалыптарға жайыңыз. Бабкаларды 150 градус температурада 50 минут пісіріңіз. Олар пісіп жатқанда. белки қантпен көбік пайда болғанша шайқау керек. Осы массамен бастардың жоғарғы бөлігін безендіріңіз.