Сыртаки
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 кг ұн, 60 г ашытқы, 1/2 ас қасық. сүт, 100 г қант, бір шымшым тұз, 1 ас қасық. пішінді майлау үшін су, 1 апельсин, 1 жұмыртқа және май. Дайындау тәсілі. Ашытқыны сүт пен қантпен ерітіңіз. 200 г ұн қосып, араластырыңыз да, түні бойы жылы жерге қойыңыз. Келесі күні таңертең қамырды ұнның қалған бөлігімен араластырып, тұз, үгітілген апельсин, су қосып, қамырды кем дегенде 20 минут илейміз. Қамырды екі тең бөлікке бөліңіз. Бір бөлігінен бөлкені орап, екінші бөлігін екіге бөліп, екі жіңішке білікшені ораңыз, оларды өріп, бөлкенің айналасына ораңыз. Нанның жоғарғы жағында жұмыртқаның көлеміндей бірнеше шегініс жасаңыз. Пирогты жұмыртқамен майлап, 3 сағатқа қойыңыз. Тортты 200 градус температурада 50 минут пісіріңіз.