Ломбардиядағы Пасха
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 500 г ұн, 30 г ашытқы, 1 ас қасық. сүт, 2 жұмыртқа, 1/2 ас қасық. қант, 1/2 шай қасық. тұз, бір лимонның қабығы, 120 г май, 50 г мускат жаңғағы, қалыпқа арналған май. Дайындау тәсілі. Ұнды кастрюльге електен өткізіңіз, оған кішкене құдық жасаңыз. Ашытқыны сол жерге салыңыз да, қамырды жарты мөлшерде сүт, қант және ұнмен илеңіз. Қамырды сүлгімен жауып, 1 сағатқа қойыңыз. Мейізді шайыңыз, құрғатыңыз, майды ерітіңіз, мускат жаңғағын ұсақтаңыз, енді осының бәрін араластырып, қамырға қосыңыз. Қанттың, ұнның және сүттің қалған бөлігін салып, қамыр илеп, жылы жерге 1 сағатқа қоямыз. Кесетін тақтаға ұн себіңіз де, оған сәйкес келетін қамырдан төрт торт пішінін жасаңыз. Оларды майланған қалыптарға бір-біріне жақын орналастырыңыз. Оларды сәл ұзағырақ көтеріп, 200 градусқа дейін қыздырылған пешке пісіруге қойыңыз. Тортты 30-40 минут пісіріңіз. Келесі рецепт барлық үйдегілерді, әсіресе балаларды қуантады, өйткені бұл Пасха жұмыртқаларын салуға болатын нағыз себет, сонымен қатар бұл Пасха мерекесіне тамаша сыйлық.