Әулие Эндрю кресті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 кг ұн, 100 г ашытқы, 2 ас қасық. сүт, 100 г бадам, 1 лимон, 200 г мейіз, 20 г ром, 200 г май, 100 г қант, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. л. пішінді майлауға арналған өсімдік майы, глазурь үшін: 4 ас қасық. л. сүт, 1/2 ас қасық. қант. Дайындау тәсілі. Ұнды електен өткізіп, оған құдық жасаңыз, ашытқыны сол жерге ұсақтаңыз, аздап қант, сүт қосып, қамыр жасаңыз. Қамырды майлықпен жауып, қолайлы жерге жылы жерге қойыңыз. Бадам, үгітілген лимон, мейізді роммен араластырыңыз және 15 минутқа қалдырыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оған қанттың қалған бөлігін, ұнды, еріген сары майды, тұзды салып, қамыр илейміз. Қамырды қолыңыздан түсе бастағанша илеңіз, содан кейін сәл көтерілуге рұқсат етіңіз. Енді қамырға ром қосылған мейізді қосып, қалыптардың 1/3 бөлігін толтырыңыз, жақындай беріңіз, жұмыртқамен сүртіңіз және 50-60 минут пісіріңіз. Торттар пісіп жатқанда, глазурьді дайындаңыз. Қайнаған сүтке ақырын қант қосып, 7-10 минут қайнатыңыз. Торттар дайын болған кезде оларды суытып, глазурьмен жабыңыз. Глазурьдің үстіне, ол қатайғанша, Әулие Эндрю крестін бадаммен салыңыз.