Гүл шоғы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: қамыр үшін: 300 г ұн, 30 г ашытқы, 50 г қант, 1/2 ас қасық. сүт, 1 шымшым тұз, 50 г маргарин, толтыру үшін: 200 г қуырылған бадам, 125 г қант, 50 г даршын, ванилин, 5 ас қасық. л сүт, 2 ас қасық. л ром, тұздық үшін: 150 г қант ұнтағы, аздап лимон шырыны. Дайындау тәсілі. Ұнды үстелге қойып, ортасына құдық жасап, ашытқыны, бір шай қасық қантты және жылы сүттің жартысын қосып, аздап ұнмен араластырыңыз. Содан кейін қалған ингредиенттерді араластырыңыз және қамыр қолыңыздан қалғанша илеңіз. Қамырды майлықпен жауып, жылы жерде 30 минуттай ұстаңыз. Қамырды шамамен 30-дан 40 см-ге дейін жайыңыз. Даршын, бадам, қант, ванилинді сүт пен роммен араластырыңыз, содан кейін жайылған қамырды осы қоспамен жайыңыз. Орамды орап, ұштарын дөңгелек етіп жалғаңыз, сәл жақындағанша қалдырыңыз да, 200 градусқа дейін қыздырылған пешке салыңыз. Пісіру парағын майлауды ұмытпаңыз. Торт шамамен 40-50 минут піседі. Осы уақытта қант ұнтағы мен лимон шырынынан тұздық дайындаңыз. Тортты пештен алыңыз, салқындатыңыз және үстіне құйыңыз.