Алмұрт пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Қамыр: 180 г ұн, 1 шай қасық. қопсытқыш, 90 г жұмсартылған. ағызу. сары май, 60 г қант. Ұнды қопсытқышпен араластырыңыз, сары май, қант, ванилин қосыңыз. Кішкене кесектерді алғанша араластырыңыз. Пішіні (диаметрі шамамен. 26 см) май жағып, қамырды жайып, тығыздап, тоңазытқышқа салыңыз. Салмасы: 500 - 800 г алмұрт (кез келген пропорцияда болуы мүмкін - алмамен), 2 ас қасық. л мейіз, 4 ас қасық. л қант (немесе алмұрт тәтті болса, азырақ), ром эссенциясы \ коньяк. Алмұрттарды жұқалап тураңыз, мейіз, қант, эссенция және 5 ас қасық қосыңыз. л су. Қақпақтың астында бірнеше уақытқа қалдырыңыз. сағат, араластыра отырып. Крем: 30 г қара өрік. сары май, 40 г қант және 2 жұмыртқаны қалың көбік пайда болғанша шайқаңыз. Пешті t = 200 С дейін қыздырыңыз, қамырды суықтан алыңыз, толтырғышты жайыңыз, аздап қант себіңіз. Пеш 30 мин. Тортты алыңыз, креммен жабыңыз және қайтадан пешке салыңыз, мин. 10 -да. Жылы ұсыныңыз. 2. Қамыр: 250 г ұн, 125 г қара өрік. май, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. л. ақ шарап, тұз, мускат жаңғағы. Барлық компоненттерді біріктіріңіз, қамыр илеңіз, пластикке ораңыз және 30 минут бойы суыққа қойыңыз. Салмасы: 1\2 балдыркөк сабағы, 1 пияз-ца, 1\4 л ақ. шарап, 1 шай қасық. ұнтақталған анис дәндері, тұз, бір шымшым қант, 400 г ірімшік (жақсырақ - чеддар), 5 алмұрт, 1\2 лимон шырыны, 50 грамм жаңғақ. Балдыркөкті 4 см кесектерге, пиязды текшелерге кесіңіз және бірге қайнатыңыз, мин. 10 шарапта. Көкөністерге анис, тұз және қант себіңіз. Ірімшікті үккіштен өткізіңіз. Алмұрттың қабығын аршып, тілімдерге бөліп, лимон шырынын себіңіз. Пішіні (диаметрі шамамен. 26 см) май жағыңыз, ұн себіңіз. Қамырды жайыңыз, 1\2 ірімшік себіңіз. Үстіне алмұрт пен балдыркөк салыңыз. Толтырғыштың үстіне құйыңыз. Толтыру: 300 г қаймақ, 2 жұмыртқа, тұз, қара. бұрыш. Содан кейін пирогты ірімшік пен жаңғақ себіңіз. Пеш 35 мин. t=200 С кезінде. Ұн, тұз, қант ұнтағы, маргарин, жұмыртқадан қамыр илеңіз. Доп жасаңыз, фольгаға ораңыз және суықта 30 минутқа қойыңыз. Алмұрттың қабығын аршып, жартысын кесіңіз және өзегін алыңыз. Содан кейін оларды пісіруге арналған табаға салыңыз. Өрік джемін алмұрт тұнбасы мен даршынмен араластырып, алмұрттың үстіне осы қоспаны құйыңыз. Үстіне пісте себіңіз. Қамырды жіңішке етіп жайып, үстіне қалып қойып, он бес сантиметр артқа шегініп, шеңберді кесіңіз. Пішінді қақпақ тәрізді осы шеңбермен жабыңыз және қамырда із қалдыру үшін шанышқымен қалыптың шеттеріне мықтап басыңыз. Қалған қамырды илеңіз және одан ұзын турникет жасаңыз, содан кейін оны пирогтың шетіне жиек түрінде салыңыз. Сумен аздап сұйылтылған сарысын шайқаңыз және онымен қамырды майлаңыз. Тортты алдын ала қыздырылған пеште 200- 225С температурада 50 минут пісіріңіз. 3. қамыр үшін: 125 г ұн, бір шымшым тұз, 25 г қант ұнтағы, 60 г маргарин, 1 жұмыртқа толтыру үшін: 5 піскен алмұрт, 2 ас қасық өрік джемі, 3 ас қасық алмұрт тұнбасы немесе шие ликері, 1/2 шай қасық даршын, 25 г майдалап туралған пісте, 1 жұмыртқаның сарысы.