Суға малынған алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сусла үшін: 150 г қара бидай ұны (немесе 100 г құрғақ квас немесе 150 г қара бидай жармасы), 0,5 л су, 2 л қайнаған су, 2 ас қасық. ас қасық тұз, 1 ас қасық. қасық құрғақ қыша, 10 л қайнаған су. Зәр шығару үшін шағын және орташа тығыз алмұрт жақсы. Жемістер жуылады, ваннаға, эмальданған шелекке немесе кастрюльге бұтақтары жоғары қаратып салынады, әр қатар қарақат жапырағымен ауыстырылады. Алмұрт қатарларын қара бидай сабанымен жақсылап ауыстырыңыз, сонымен қатар үстіңгі қабатты жабыңыз. Алмұртпен толтырылған ваннаны келесі түрде дайындалған сусламен құяды: 150 г қара бидай ұны (немесе 100 г құрғақ квас немесе 150 г қара бидай крекері) аз мөлшерде қайнатылған суға араластырылады (0,5 л дейін), екі литр қайнаған суға құйылады және қақпақпен жабылады. . Сусло салқындаған кезде оны сүзіп, 2 ас қасық қосады. қасық тұз, қасық құрғақ қыша және 10 литрге дейін қайнатылған су. Алмұрттың орнына алмұрттың үстіне 10 шай қасық йогурт (10 литр суға), 2 ас қасық қосып, салқын қайнатылған су құюға болады. ас қасық тұз және қасық құрғақ қыша. Содан кейін ванна кенеппен, ағаш шеңбермен жабылады және үстіне қысым жасалады. Алғашқы 5-6 күнде ерітіндінің деңгейі күн сайын тексеріліп, қажет болған жағдайда алмұрттың жоғарғы қабаты ерітіндіде болатындай етіп толтырылады. 8 - 10 күннен кейін ваннаны жертөлеге немесе салқын бөлмеге түсіріп, кем дегенде 0С температурада сақтайды. 40 күннен кейін алмұрт жеуге дайын. Сіз бал сиропына малынған алмұрт дайындауға болады. Ол үшін ваннаға салынған алмұрт 100 г тұз бен 2 стакан балдан дайындалған сусламен құйылады. Тұз бен балды бір шелек суға 30 минут қайнатады, содан кейін салқындатып, ваннаға салынған алмұрт құйылады.