Қыша қосылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 л су үшін 300 г тұз, 50 г құрғақ қыша, 30 г сарымсақ, 200 г аскөк, 30 г желкек (Тамыр), 25 г эстрагон, 100 г шие жапырағы, 100 г қара қарақат жапырағы және 20 г хош иісті бұрыш (Бұршақ) Қызанақтарды дәмдеуіштермен (аскөк, сарымсақ, желкек, бұрыш, қарақат жапырағы, шие жапырағы, эстрагон) қабаттап, мықтап салыңыз. Ыдыс-аяқтың түбін жапырақтармен төсеп, құрғақ қыша ұнтағын біркелкі қабатқа құйыңыз. Қызанақтың жоғарғы жағын жапырақтармен жабыңыз. Тұзды ерітіндімен толтырып, ағаш шеңберді салыңыз. Тұздалғаннан кейін 6 - 7 күннен кейін қызанақты салқын жерге қойыңыз. 30 - 40 күннен кейін олар дайын болады.