Қыша қосылған тұздалған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 литр үшін. су қажет: 300 гр. тұз, 50 гр. қыша, 30 гр. сарымсақ, 200 гр. аскөк, 30 гр. желкек, 25 гр. эстрагон, 100 гр. шие жапырақтары, 100 гр. қара қарақат жапырақтары және 20 бұршақ қара бұрыш.
Сипаттамасы Қызанақтар мұқият жуылады, эмальданған ыдысқа мықтап салынады, дәмдеуіштермен - аскөк, сарымсақ, желкек, бұрыш, қарақат жапырағы, шие жапырақтары, эстрагонмен қабатталады. Ыдыстардың түбі бұрын дәмдеуіштермен жабылып, біркелкі қабатта құрғақ қыша ұнтағына себілген. Жоғарыдан қызанақ зығыр майлықпен дәмдеуіш жапырақтарымен жабылған. Тұзды ерітіндімен құйыңыз, үстіне ағаш шеңбер қойыңыз және оның салмағына қойыңыз. Тұздалғаннан кейін 6-7 күннен кейін қызанақты тоңазытқышқа қою керек. 30-40 күннен кейін қызанақ тұздалады және тұтынуға жарамды болады.