Нан квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 12 л су, 2 кг қара нан, 50 гр. ашытқы, 2 ас қасық. ас қасық ұн, 700 гр. қант, 20 гр. жалбыз.
Сипаттамасы Қоңыр нанды кішкене тілімдерге бөліп, пеште кептіріңіз. Крекердің үстіне қайнаған су құйыңыз, 10-12 сағаттан кейін ағызыңыз. Ашытқы мен бидай ұнын алынған ұнтақталған инфузияның аз мөлшерінде араластырыңыз, жылы жерге қойыңыз және жақындатыңыз. Ұнтақталған инфузияда жалбызды қайнатыңыз, қайнатыңыз және оған қант құйыңыз. Ашытқылар пайда болғаннан кейін оларды нан үгіндісі инфузиясына құйыңыз, қант қосылған жалбыз қосыңыз, араластырыңыз, майлықпен жабыңыз, жылы жерге қойыңыз және үстінде қалың көбік пайда болғанша ұстаңыз. Оны абайлап алып тастаңыз, сұйықтықты сүзіп алыңыз және оларды жоғарғы жағына толтырмай бөтелкелерге құйыңыз. Бөтелкелерді тығындармен мықтап жауып, суыққа қойыңыз. 12 сағаттан кейін квас дайын болады.