Алма пирогы (үрлемелі пеш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 адамға: 250 гр. ашытқы қамыры 300 гр алма жараланады 70 гр май ағызады 0,5 кесе ром 50 гр. нан үгіндісі 100 гр. қант 50 гр. мейіз 30 гр. қарағай жаңғағы 1 сыбыр даршын 1 лимонның қабығы
Сипаттамасы Алмаларды аршып, жұқалап тураңыз, содан кейін сары майға қызарғанша аздап қуырыңыз, ром қосыңыз. Тоңазытқышқа салып, аздап араластыра отырып, жылы суға малынған және сығылған нан үгіндісін, қантты, мейізді, қарағай жаңғағын, лимон мен даршын қосыңыз. Қамырды жұқа шаршыға жайыңыз. Аздап еріген сары маймен щеткаңыз, үстіне алма салмасын салыңыз, шеттерінде аздап бос орын қалдырыңыз. Шеттерін бүктеп, қамырды шеттері түйісетін етіп жайыңыз. Пирогты маймен майланған пісірме табаққа салыңыз, үстіне ұрылған жұмыртқаны құйыңыз. Пешті 180" дейін қыздырыңыз Шам сөнген кезде пісіру парағын қойыңыз