Орамалдағы алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 гр. - орташа өлшемді алмалар. 100 гр. - қалың құлпынай немесе таңқурай джемі. 50 гр. - майлар. 100 гр. - қант ұнтағы. 2 - сарысы. 2 ас қасық. қасық - кілегей. 1 ас қасық. қасық - коньяк немесе ром. 250 гр. - ұн. майлау үшін 1 жұмыртқа.
Сипаттамасы Алманы тазалаңыз, өзегін алыңыз, қалың джеммен толтырыңыз. Ұнды слайдпен тақтаға құйыңыз, ортасында құдық жасаңыз, оны кішкене бөліктерге кесілген маймен толтырыңыз, кілегей, қант ұнтағы, ром мен сарысын қосыңыз. Құрғақ қолмен қамырды тез илеңіз және оны суық жерде кем дегенде бір сағатқа шығарыңыз. Пісіру алдында қамырды қалыңдығы 4-5 мм қабатқа жайыңыз. және оны төртбұрышты кесектерге кесіңіз. Әр шаршыға алма салыңыз, қамырдың шеттерін бүктеп, алманың үстіне бірге қысыңыз. Үстіне жұмыртқа жағып, жақсы отта 30-40 минут пісіріңіз. Пісірілген өнімдерді қант ұнтағына себіңіз.