Сүзбе қосылған қатпарлы пирог: (баница)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 250 гр. - ұн. 1 ас қасық. сары май немесе маргарин қасық. 0,5 шай қасық сірке суы, бір шымшым тұз. 3-4 ас қасық. ас қасық жылы су. 100-125 гр. - майлау үшін еріген сары май немесе маргарин. Салмасы: 400-500 гр. - сүзбе. 2-3 - жұмыртқа. 50 гр. - май немесе маргарин, бір шымшым тұз. 1/2 лимонның дәмі.
Сипаттамасы Көрсетілген компоненттерден орамға арналған қамырды дайындаңыз. Қамырды қоя тұрыңыз, содан кейін оны 9 тең бөлікке бөліңіз. Әрбір бөлікті жұқа етіп жайыңыз. Жайылған жаймалар кеуіп жатқанда (әрқайсысын бөлек орналастырыңыз), салмасын дайындаңыз: сүзбені үккіштен өткізіп, шайқалған жұмыртқамен, ерітілген сары маймен, қыздырылған балмен және қантпен араластырыңыз, бір шымшым тұз бен лимон қабығын қосыңыз. . Әрбір парақты майлап, жарты шеңбер пайда болатындай етіп екіге бүктеп, үстіне салманы салыңыз. Жартылай шеңберге бүктелген салмасы бар жаймаларды бірінің үстіне бірін қойып, бұрын май жағылған қалыпқа салып, үстіне май сеуіп, орташа қыздырылған пешке пісіріңіз. Қамыр парақтарын да бір-бірінің үстіне қоюға болады, әр қабаттың үстіне салманы қоюға болады. Пісіргеннен кейін тортты сумен себіңіз де, жұмсақ болу үшін майлықпен жабыңыз.