Милан стиліндегі пиццаға арналған қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 40 гр. ашытқы (немесе 25 гр. құрғақ француз ашытқысы), 1 стакан жылы су, 1 жұмыртқа, 2-3 ас қасық. еріген сары майдың қасықтары, 1,5 үстел. қасық қант, бір шымшым тұз.
Сипаттамасы Суды қолайлы ыдысқа құйып, ондағы ашытқыны ерітіңіз (тез ашыту үшін 1 шай қасық қант қосыңыз). Ашыту басталғанға дейін 10-15 минут қоя тұрыңыз (тәжірибесіз адам кейбір қозғалысты байқайды: ашытқы қалқып шығады және айналады). Осыдан кейін сары май, жұмыртқа, қант және ұнды қолыңыздан жабысып қалатын қамыр илейтіндей мөлшерде қосыңыз (бірақ өте қатты емес). Сүлгімен жабыңыз және пеш сияқты жылы жерге қойыңыз және көрші оттықты жағыңыз. Осылайша ол шамамен 1 сағат тұрады және көлемі 2 есе артады.