Апельсин қабығы бар торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут

Өнімдер 750 г ұн, 1 стақан сүт, 60 г ашытқы, 180 г қант, 180 г сары май, 5 сарысы, 2 жұмыртқа, 1 ас қасық мейіз, джемнен 1 ас қасық апельсин қабығы.
Сипаттамасы Ашытқыны аздап жылы сүтпен, 1 шай қасық қантпен, 1 ас қасық ұнмен араластырып, ашытуға қойыңыз. Жұмыртқаны, сарысын және қантты су ваннасында қоюланғанша шайқаңыз, сосын шайқау кезінде суытыңыз. Ұнға жылы массаны құйыңыз, ашытылған ашытқы мен жылы сүтті қосыңыз. Қамырды вымдағаттылықпен илеңіз. Ол ыдыстың қолдары мен бүйірлерінен артта қалуы керек. Біртіндеп еріген сары майды, мейізді және туралған апельсин қабығын қосыңыз. Қамырды жақсылап илеңіз және ашыту үшін қалдырыңыз. Қамыр көлемі екі есе ұлғайған кезде оны майланған және ұн себілген қалыптарға ауыстыру керек. Қамыр тағы бір рет қолайлы болған кезде, тортты майлап, пісіруге болады. Торттарды 180 градус температурада 40 минут пісіреді. Дайын торт глазурьмен жабылған және кішкене карамель шарларына себілген.